Riktig kontorstol er viktig

Alle har rett på gode arbeidsverktøy som kan tilpasses den enkelte. På jobben vår tar HMS ansvarlig ergonomi på alvor etter å ha vært på kurs hos en ergoterapeut, som har lært bort enkle grep som kan være utslagsgivende både på helsen og sykefraværet.

Jeg har snakket mye med HMS-ansvarlig på jobben i det siste, for jeg vet at hun har vært på kurs hos en ergo terapeut, for å lære mer om ergonomi ved arbeidsplassen og hva som enkelt kan hjelpe oss på kontoret for å få en bedre hverdag foran PC-ene våre. Mange sliter med vondt i ryggen og nakke. Dette førte til at jeg i går kjøpte en ny kontorstol hjemme også, for jeg er så heldig at jeg kan ha hjemmekontor noen timer hver eneste uke.

vondt-i-ryggenDenne gangen reiste jeg ikke ut til IKEA, men jeg har altså gått til innkjøp av en ergonomisk kontorstol. Det høres kanskje dyrt ut, men jeg tror faktisk denne investeringen var verdt kronene på sikt. Vi mennesker er ikke skapt for å sitte. Allikevel sitter vi på jobben i 8 timer hver eneste dag. Når vi kommer hjem igjen så sitter vi jammen meg der også, i sofaen eller foran PC-en på en dårlig kontorstol.

Jeg bestemte meg derfor å bruke 3.500 kroner på en ergonomisk kontorstol at test, som faktisk kan være med på å gjøre ryggen min sterkere. Den har ikke rygg, men er altså en sadelstol, som gir meg god variasjon. Etter dette innkjøpet har jeg bestemt meg for å benytte meg av alle de timene jeg får lov til å hjemmekontor, for tidligere gruet jeg meg til å jobbe hjemmefra. Den gamle kontorstolen kastet jeg i containeren som sto i bakgården min. Og det føltes fantastisk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.